Rodinný dům Skramouš

09.03.2013 09:21

Byl jsem požádán o krátkou referenci na provedení opravy střechy. Rád ji poskytnu.

Zakoupili jsme s manželkou starší rodinný domek v obci Skramouš, část města Mšeno. Domek se snažíme postupně rekonstruovat. Jednou z nejvíce poškozených částí domu byla jeho střecha.  Rozhodli jsme k celkové výměně poškozených krovů a střešní krytiny.

Po vypracování projektu a získání SP, provedla firma pana Zabilanského obhlídku stávajícího stavu, vypracovala nabídku na dodávku veškerého materiálu a provedení prací. Po cenovém srovnání s konkurencí nám nabídka přišla jako přijatelná a uzavřeli jsme SoD.

Vlastní práce proběhly v r. 2012 velmi rychle, tj. demontáž staré krytiny a krovu, vztyčení nového krovu a krytiny, vše vč. dočasného zabezpečení stavby plachtami proti dešti a odvozu a likvidace demontovaného materiálu. V podstatě jsme předali klíče od objektu a po třech týdnech převzali novou střechu vč. střešních oken a hromady starého dřeva na stopení.

V dnešní době, kdy je všeobecný úpadek řemesel a dochází často k neplnění rozsahu díla i dohodnutých termínů, jsem byl rád, že jsme padli na profesionála.

Ing. Karel Petroušek

Zpět